Version 2
11 udviklere og et nyt ATP-system skal sikre danskerne feriepenge til oktober
8/13/2020En relativt lille udviklingsopgave for ATP bliver afgørende for udbetalingen af danskernes indefrosne feriepenge.
Tiktok brød Google-regler: Indsamlede brugerdata via MAC-adresser
8/12/2020The Wall Street Journal kunne i går afsløre, at Tiktok har indsamlet data fra Android-telefoner, selvom Google havde gjort netop den type indsamling ulovlig.
Grønland skal beskyttes af CFCS: »Vi har ikke nogen cybersikkerhed som sådan«
8/12/2020Center for Cybersikkerhed i Forsvarets Efterretningstjeneste får nu også til opgave at beskytte grønlandsk it-infrastruktur mod angreb.
Domstol slår fast: Britisk politis brug af ansigtsgenkendelse krænker menneskerettigheder
8/12/2020En appeldomstol i England, The Court of Appeal, har netop afgjort, at det var ulovligt, da politiet brugte automatisk ansigtsgenkendelse i South Wales tilbage i 2019. Man regner med, at afgørelsen vil have betydning for flere sager i England.
Tale-til-tekst i Sundhedsplatformen: Sådan vil Region H forhindre, at danske patientdata havner i USA
8/12/2020Et norsk firma skal implementere en amerikansk udviklet talegenkendelses-løsning til Sundhedsplatformen. Region Hovedstadens projektgruppe har ikke lavet en risikovurdering af projektet, men der er ikke blevet givet tilladelse til dataoverførsler til USA, oplyser regionen.
Nyt lovforslag: CFCS skal kunne stille krav til sikkerhed hos nye nettjenester
8/12/2020Det er endnu uklart præcist hvilke tjenester, der konkret vil blive omfattet, når en ny lovændring vil sidestille kommunikationstjenester på nettet med teleudbydere.
Læk afslører amerikansk politis brug af data fra Tiktok
8/11/2020Afsløringen af data fra amerikansk politi giver et indblik i, hvordan politimyndigheder i USA bruger data fra det sociale medie.
Hver ottende corona-smittet bruger Smittestop-app
8/11/2020Næsten en million brugere har nu hentet den danske smittestop-app, men kun én ud af otte smittede har brugt den til at advare sine kontakter – og andelen er faldet over de seneste uger.
Nu kan Microsoft Exchange-brugere phishe sig selv
8/11/2020Microsoft tilføjer en filtreringsservice til Exchange, der gør det nemmere at pen-teste med phishing
DIGST om manglende mail-beskyttelse i staten: »Vi forventer, at myndighederne vil tage hånd om opgaven«
8/11/2020DMARC-beskyttelse blev obligatorisk på alle statslige domæner 1. juli, men 60 mangler stadig at implementere teknologien, som Center for Cybersikkerhed har anbefalet i årevis. Nu skal de nølende myndigheder fremlægge en tidsplan for Digitaliseringsstyrelsen.
Aalborg Universitet hacket: »De kan have skaffet sig adgang til forskning og alle andre oplysninger«
8/11/2020I sidste uge lukkede Aalborg Universitet ned for alle interne it-systemer på grund af en såkaldt ‘kritisk hændelse’. Nu viser en aktindsigt, at ukendte hackere måske har haft adgang til blandt andet forskningsdata, HR og økonomisystem.
Rapport: TLS-overhaling kan blive et sikkerhedsproblem
8/10/2020Flere protokoller har i den seneste tid fået sig en overhaling, der skal sikre brugernes sikkerhed. Problemet er, at meget sikkerhedssoftware kan ikke håndtere den nye kryptering.
Ny fejl i Sundhedsplatformen: Fejl i medicinoplysninger hos 2.310 patienter
8/10/2020Det er dybt problematisk at man ikke kan stole på oplysninger fra it-systemet, mener læger og sygeplejersker.
Reddit ramt af hackerangreb: Pro-Trump-budskaber vælter rundt i store tråde
8/10/2020Flere store fora er ramt af et angreb, hvor hackerne har skiftet design og grafik ud med pro-Trump-budskaber.
60 statslige domæner sylter obligatorisk beskyttelse mod mail-svindel
8/10/2020DMARC kan beskytte borgerne imod phishingmails, som udgiver sig for at komme fra eksempelvis danske myndigheder. Det er dog langt fra alle statslige domæner, som følger kravene og anbefalingerne om at bruge værktøjet.
Blog: DataFordeler: Vis hvad du duer til!
8/8/2020Staten har lavet en "datafordeler" og den er ifølge alle ansvarlige en stor success. Her er en lille udfordring: Find hvilken 10x10km firkant du bor i og download derefter Danmarks Højdemodel (f.eks DHMoverflade) fra datafordeleren. Professionelle vurderinger af design og kvalitet af Dataforde...
England forsøger endnu en gang at lancere en corona-app
8/7/2020Først forsøgte englænderne sig uden Google og Apple. Nu er de klar med en ny corona-app, hvor de bruger techgiganternes teknologi.
Intel ramt af stort læk af interne og fortrolige dokumenter
8/7/2020Intel har fået lækket 20 GB data, der normalt bruges af samarbejdspartnere og kunder.
Microsoft stopper udvikling af xCloud til IOS: Cloudgaming-services strider med Apple-regler
8/7/2020Microsoft lancerer den 15. september sin version af en cloud-gaming-service, men det ser ud til, at iOS-brugere må undvære.
Blog: Du saver demokratiet over med din brug af Facebook, Magnus Heunicke
8/7/2020Hvis man vil vide, hvad sundhedsministeren har at sige om Covid-19, så har man bare at være på Facebook og følge godt med i hans feed, for det er der Magnus Heunicke ytrer sig (nogle gange også lidt på Twitter, men oftest henviser han der til Facebook). Vores demokratisk valgte og stats-lønnede ...
EU-undersøgelse: Danmark har unionens bedste internetforbindelser
8/6/2020EU-kommissionen har sammenlignet priser, hastighed og udbygning af internettet i medlemslandene og er kommet frem til at Danmark samlet set ligger på en førsteplads.
Google fjernede DR's børne-app: Nu har tech-giganten skiftet mening
8/6/2020Google valgte at fjerne Ramasjang-appen fra Google Play, da man blandt andet fandt det anstødeligt, at en DR-vært uddeler lakridspiber til børn. Nu har Google ombestemt sig, og appen er tilbage.
Aalborg Universitet ramt af "kritisk" it-hændelse: Mistænker cyberangreb
8/6/2020Aalborg universitet lukkede tirsdag ned for adgangen til sine it-systemer på grund af en kritisk hændelse på infrastrukturen. Universitetet mistænker it-kriminalitet men har pt ikke set tegn på, at man har mistet forskning eller persondata.
Blog: Brian's FAQ
8/6/2020Der dukkede en stak bøger op i sommerferien og en af dem var Brian Kernighans UNIX: A History and a Memoir Illustration: Brian Kernighan Det er ikke nogen stor, lang eller tung bog. Faktisk kan man godt få den mistanke at den er ment som en slags FAQ Brian kan henvise til når tilfældige fodgæ...
Nu kan du køre Android-apps i Windows 10
8/6/2020Hvis du har Microsoft 10 Insider og en Samsung Galaxy-telefon, kan du muligvis køre Android-apps på din computer.
Fejlindekserede V2-artikler og skadet SEO: Derfor skal du have styr på testserverens robot.txt-fil
8/6/2020PLUS. Der er en række ting, man med fordel kan overveje, hvis man arbejder med online testsystemer. Det viste en nylig hændelse i Version2's eget setup.
Datatilsynet godkender: Virksomhed må godt aflæse medarbejderes fingeraftryk
8/5/2020Datatilsynet har vurderet, at en virksomhed godt må aflæse fingeraftryk i forbindelse med adgangskontrol, hvis det er et spørgsmål om virksomhedens produktion og eksport.
Kinesiske kameraer overvåger våbensystemer på danske krigsskibe
8/5/2020I alt 88 kameraer blev installeret på Søværnets to største skibe tilbage i 2014 og 2016. Ekspert vurderer, at kinesisk udstyr ikke bør installeres på sensitive områder.
Sikkerhedsfirma finder 4.000 åbne AWS-buckets med følsom data
8/5/2020Endnu engang finder et sikkerhedsfirma åbne s3-buckets med blandt andet loginoplysninger.
Blog: Måske skulle vi også droppe ordet computer..
8/5/2020Jeg kan forstå at ordet Eskimo ikke længere er salonfæhigt. National Museet har droppet det, og kæmpeeskimoen har skiftet navn til noget, som jeg allerede har glemt (hvilket er lidt kritisk, da det er min favorit is, og jeg ikke helt ved, hvad jeg så skal bede om). Årsagen er, at det angiveligt e...